Ohjeet

Yleistä

Harjoituskilpailussa ajetaan muun liikenteen joukossa yleisillä teillä tarkoituksena selvittää kuka käyttää sähköautoaan taloudellisimmin. Pelkästään matelemalla ei voi voittaa, vaan pitää pysyä myös annetussa aikataulussa ja se vaatii taitavan ajon lisäksi hyvää kartturia.

Autossa on oltava koko tapahtuman ajan vähintään kaksi nimettyä henkilöä, kuljettaja ja kartanlukija, jolla ei tarvitse olla ajokorttia, (mutta täyttää vähintään 15 vuotta kuluvan vuoden aikana).

Osallistuja vastaa siitä, että hänellä on lupa auton käyttöön ja voimassa oleva ajokortti. Ajat kilpailun omalla vastuulla tieliikennelakeja noudattaen. Mahdolliset vahingot kilpailija hoitaa vakuutusyhtiönsä kautta.

Kilpailukutsu

Kilpailukutsussa on ilmoitettu tarkemmat tiedot osallistumista koskien.

Kilpailussa noudatetaan EcoRun taloudellisuusajon lajisääntöjä, ellei toisin ilmoiteta. Käy tutustumassa ja lukemassa lisää AL-Sportin EcoRun -lajisäännöistä.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen kilpailuun tapahtuu lomakkeen kautta, linkki ilmoittautumislomakkeeseen julkaistaan lähempänä kyseistä ajankohtaa. Linkki ilmoittautumiseen suljetaan ilmoittautumisajan päätyttyä. Tämän jälkeen ns. jälki-ilmoittautumiset kilpailun sähköpostiin, josta kilpailunjohtaja päättää onko jälki-ilmoittautuminen vielä mahdollista. Sähköposti: ecorun.alhelsinki@gmail.com

Muista maksaa 60€ osallistumismaksu!

Autoliiton Helsingin seudun osasto ry / IBAN: FI50 2059 1800 0169 45 BIC: NDEAFIHH

Lähtöluettelo

Lähtöluettelo päivitetty 25.4.2024

Kilpailun tulokset

Kisan tulokset löydät tästä alapuolelta. Onnea voittajille ja kiitoksia kaikille osallistuneille!

Mitä kilpailussa tarvitaan?

  • Kuljettajalla voimassa oleva ajokortti
  • Kello, jossa sekuntiosoitus (Kilpailun virallisen kellon ajan voi tarkistaa kilpailutoimistosta. Virallinen aika vastaapuhelimiin verkosta synkronoituvaa aikaa sekunnin, parin erolla suurimmillaan)
  • Sekuntikello tai alaspäin laskeva kello, esim. munakello (ei pakollinen, mutta monen hyödylliseksi kokema)
  • Muistiinpanovälineet
  • Auton omalla tripillä pärjää mutta erillisestä GPS-tripistä on suuri apu. Sellaisen saa myös sovelluksena puhelimeen tai tablettiin. Hyväksi havaittuja ovat esim. Rally Tripmeter ja MotionX-GPS, joiden käyttö kannattaa opetella ennen kilpailua. Myös joissain irtonavigaattoreissa on hyviä trippitoimintoja.
  • Kilpailijat saavat kilpailutoimistossa ilmoittautuessa käyttöönsä tiekirjan, reittikartan, aikakortin, kilpailunumerot ja muun mahdollisen ohjeistuksen.

Kisan 27.4.2024 tiekirja

Vuoden 2024 tiekirja julkaistu 24.4.2024. Alempana on parin aikaisemman vuoden tiekirjat, jos joku haluaa käydä ajamassa niitä.