Ohjeet

Yleistä

Harjoituskilpailussa ajetaan muun liikenteen joukossa yleisillä teillä tarkoituksena selvittää kuka käyttää sähköautoaan taloudellisimmin. Pelkästään matelemalla ei voi voittaa, vaan pitää pysyä myös annetussa aikataulussa ja se vaatii taitavan ajon lisäksi hyvää kartturia.

Tapahtumatoimisto, lähtö ja maali sijaitsevat Wisahovissa, osoitteessa Kanakouluntie 5, 13100 Hämeenlinna.

Autossa on oltava koko tapahtuman ajan vähintään kaksi nimettyä henkilöä, kuljettaja ja kartanlukija, jolla ei tarvitse olla ajokorttia, (mutta täyttää vähintään 15 vuotta kuluvan vuoden aikana).

Osallistuja vastaa siitä, että hänellä on lupa auton käyttöön ja voimassa oleva ajokortti. Ajat kilpailun omalla vastuulla tieliikennelakeja noudattaen. Mahdolliset vahingot kilpailija hoitaa vakuutusyhtiönsä kautta.

Kilpailukutsu

Kilpailukutsu kokonaisuudessaan löytyy täältä. Kutsusta käy ilmi, millaisilla autoilla voi osallistua, reitin pituus, aikataulu ja kaikki tarvittavat yksityiskohdat. Osallistumismaksu on 60 euroa.

Kilpailukutsussa sanotaan tämän kilpailun säännöt muokatun AL-Sportin EcoRun -lajisäännöistä.

Ilmoittautuminen

Verkkosivulla: https://urly.fi/34XJ.

Kysy lisätietoja sähköpostitse: ecorun.alhelsinki@gmail.com. Lähetä tähän sähköpostiin rekisteritunnuksen perusteella Traficomista saatavat, maksuttomat tiedot yksilöimään autosi massa- ja rengaskokotiedot. Tarkat ohjeet löydät Kilpailukutsusta (yllä).

Muista maksaa 60€:n osallistumismaksu! Tiedot löydät kilpailukutsusta (yllä).

Mitä kilpailussa tarvitaan?

  • Kuljettajalla voimassa oleva ajokortti
  • Kello, jossa sekuntiosoitus (Kilpailun virallisen kellon ajan voi tarkistaa kilpailutoimistosta. Virallinen aika vastaapuhelimiin verkosta synkronoituvaa aikaa sekunnin, parin erolla suurimmillaan)
  • Sekuntikello tai alaspäin laskeva kello, esim. munakello (ei pakollinen, mutta monen hyödylliseksi kokema)
  • Muistiinpanovälineet
  • Auton omalla tripillä pärjää mutta erillisestä GPS-tripistä on suuri apu. Sellaisen saa myös sovelluksena puhelimeen tai tablettiin. Hyväksi havaittuja ovat esim. Rally Tripmeter ja MotionX-GPS, joiden käyttö kannattaa opetella ennen kilpailua.
  • Kilpailijat saavat kilpailutoimistossa ilmoittautuessa käyttöönsä tiekirjan, reittikartan, aikakortin, kilpailunumerot ja muun mahdollisen ohjeistuksen.

Kisan 29.4.2023 tiekirja (ei karttoja)

Julkaistu 28.4.2023